martes, 13 de marzo de 2012

Avui parlaré de l'artista anglès Damien Hirst. Va néixer a Bristol, Anglaterra. Va estudiar art a Londres i sempre ha admès que ha tingut seriosos problemes amb les drogues i l'alcohol. Durant aquest temps es va fer famós per el seu comportament salvatge i els seus actes escandalosos, com per exemple ficar-se un cigarret a la punta del penis davant dels periodistes.

Al 2002 va deixar de fumar i beure i es va fer molt amic de Jose Strummer, el cantant de la banda de "The Clash". Joe va morir just abans del nadal del 2002 i això va marcar molt a Hirst i va donar els sus diners per ajudar als músics joves.

La mort és el tema central dels seus treballs. Es conegut sobretot per les seves sèries de "Natural History", a les quals animals morts com taurons, ovelles i vaques, son preservats, a vegades diseccionats, en formol. Un dels seus treballs més representatius és "The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living". Es tracta d'un tauró tigre de 14 peus de llarg.


Al 2004 van comprar questa obra per deu milions de dolars i és l'artista viu millor pagat de l'història. Alguns dels seus treballs més ben pagats són "Medicine Chest" i una calavera humana autèntica coberta amb diamants anomenada "For the Love of God".

La seva obra sempre ha estat molt polèmica, per exemple les autoritats de Nova York li van denegar el permís per exposar una de les seves obres que consistia en un bou i una vaca fent l'acte sexual.


No hay comentarios:

Publicar un comentario